Известие

Collapse
No announcement yet.

Какво трябва да е показанието на маномвтъра на маслото?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Какво трябва да е показанието на маномвтъра на маслото?

Колеги, какво трябва да е показанието на манометъра за маслото на празен ход при 90 градуса на водата и 80 на маслото. Не съм с оригиналният датчик ами с такъв от Лада. В началото (Преди около година го смених с ладов) показваше при тези стойности на вода и масло 1,5 атм. а сега стрелката е малко над 0 -та . Маслото е Валволин синтетично 10W-40?. Някой можели да ми даде стойностите от сервизна книжка например?
    Alfa Romeo 166 2.0 TS 2001

Абе то тея датчици малко лъжат ама там трябва да си седи... И при мен там си седи....
    До колкото разбрах от Астра ставали датчиците и показвали вярно...
    Alfa Romeo 155 1.8 8v '95 - Ex ... Alfa Romeo 156 2.0 TS '99 - Ex ...
    Alfa Romeo 156 SW Facelift 2.4 JTD M-JET 20v '04 +++
    Alfa Romeo GTV Phase 1 2.0 20v Тurbo '95 + Още едно 2.0 ТС ....

Comment

Re: Какво трябва да е показанието на маномвтъра на маслото?

Първоначално публикувано от Petronii
      Колеги, какво трябва да е показанието на манометъра за маслото на празен ход при 90 градуса на водата и 80 на маслото. Не съм с оригиналният датчик ами с такъв от Лада. В началото (Преди около година го смених с ладов) показваше при тези стойности на вода и масло 1,5 атм. а сега стрелката е малко над 0 -та . Маслото е Валволин синтетично 10W-40?. Някой можели да ми даде стойностите от сервизна книжка например?
      Моя показва 2,5 при тия стоиности и ми се вижда малко
      АR 33 1.5-ex;АR 155 2.0TS-ex
      FIAT TEMPRA 1.6i.e.-ex;AR 155 1.8TS-ex;FIAT bravo 1.6 16v;ALFA ROMEO 155 2.0 16V-ex,AR 156 2.0 TS

Comment

На студен мотор ми минава 4 атм. на празен ход.
        На топъл мотор и 60 градуса на маслото е 2 атм. на празен ход.
        На масло над 80 градуса пада на 1 атм на празен ход.

При каране е обикновено около 4атм или малко под това показание.

Даването на газ, води до пристрастяване!
        Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
        Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Първоначално публикувано от Furious 155

Как го загрявате тва масло до 80 гр. ? Аз повече от 65-70 никога не съм правил .
          155 1.8 8v TS & FZR 600

Comment

Първоначално публикувано от hsr
            Първоначално публикувано от Furious 155

Как го загрявате тва масло до 80 гр. ? Аз повече от 65-70 никога не съм правил .
            Ти маслен радиатор имаш ли? Моята няма и предполагам е затова. Обикновено го имат само 2.0 8в моторите, но и има на 1.8 такива слагани лимитирано. Про мен на 90 градуса беше днес на 140км/ч и 20 градуса външна температура.

Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

И аз съм така. Само на магистрала при продължително каране над ...120-130 км/ч съм виждал такива стойности.
              П.П. И аз имам маслен радиатор.
              166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

При загрял мотор 2.5 атм. е нормална стойност-това по книжка.
                Alfa Romeo 155 2.5TD 11.96

Comment

Първоначално публикувано от dogggg
                  При загрял мотор 2.5 атм. е нормална стойност-това по книжка.
                  А това на какви обороти ???

Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Абе глупости при 850 - 1000 оборота нормалното налягане на маслото при загрял двигател и загряло масло беше към 1 бар дори май и 0.8 бар . Плюс това сме споменали че ладовите датчици дават отклонения така че.......
                    Alfa Romeo 155 1.8 8v '95 - Ex ... Alfa Romeo 156 2.0 TS '99 - Ex ...
                    Alfa Romeo 156 SW Facelift 2.4 JTD M-JET 20v '04 +++
                    Alfa Romeo GTV Phase 1 2.0 20v Тurbo '95 + Още едно 2.0 ТС ....

Comment

мойта рядко пада под 4 обикновено сутрин като паля е към 6 и не харчи масло 12 000 км без да доливам нито капка малко под максимума е .
                      sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

И зима и лято,студен или загрял мотор си държи 4 атм.... Температурата на водата (антифриза) рядко минава 95....
                        а маслото само жеднъж съм виждал да вдига различна температура от минимума-зимата на 02.01.08 като снега ме беше заклещил на задръстването при сливен и там 15 мин. работа на място - 15 метра движение и т.н....
                        '97 155 1.8 16V
                        GMC YUKON DENALI 5.7 V8
                        the cost of living is dying...everybody pays...
                        sigpic

Comment

Я дай да я поизпържа с 200-220км/ч на магистрала през м. август и после пак питай. затова тма карам 200-220 изклщчвам от скорост по инерция като падне на 80 пак ключване на скорост и газ , иначе ги подминава тези 80 гр , че даже и 90 гр.
                          Аlfa Romeo 155 Aspirato T.Spark 2.0 8 V S.S.
                          Вечна и памет .Отиде на скраб ."Четирите необозначени автомобила Alfa Romeo 155 Twinspark изфучаха по Виа Дел Коронари като изстребители по самолетна писта" (цит. Дан Браун -"Шестото клеймо" гл. 56)

Comment

Първоначално публикувано от Grim
                            И зима и лято,студен или загрял мотор си държи 4 атм.... Температурата на водата (антифриза) рядко минава 95....
                            а маслото само жеднъж съм виждал да вдига различна температура от минимума-зимата на 02.01.08 като снега ме беше заклещил на задръстването при сливен и там 15 мин. работа на място - 15 метра движение и т.н....
                            колега, уточни 4 атм при какви обороти е. едва ли при 900 оборота и загрял двигател налягането ти е много над 2. това ще означава или много гъсто масло или добавки. при всички случаи датчикът в определен момент започва да лъже. при мен така се получи.показваше все по малко докато стигна 0. след като го смених, отново си започно да показва 2 атм на загрят мотор (на свободен ход де)
                            Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
                            sprint tropheo
                            155/1.8
                            156/2.0 Selespeed

Comment

При мен датчика показва 0.8 (при празен ход....загряла)

155 2.5 V6
                              Passat 2.5 TDI 180hp highline

Comment

Working...
                              X